Jarní polévka se zeleninou, žampiony a červenou čočkou

Tato jarní polévka má velmi jemnou, méně výraznou chuť. Příjemně vás zahřeje a zasytí. Je vhodná především brzy zjara, kdy je venku ještě chladno.

kategorie: Polévky
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Nakrájejte žampiony na zhruba dvoucentimetrové kostičky

2

Začněte je v hrnci opékat na ghí

3

Na hrubém struhadle přistrouhejte mrkev a petržel

4

Opékejte asi tři minuty, občas promíchejte.

5

Přidejte propranou červenou čočku, bobkové listy, jemně okořeňte barevným pepřem a zalijte vývarem

6

Když bude hotová červená čočka, odstavte z ohně.

7

Až polévka trochu vychladne, nasekejte do ní medvědí česnek (či jinou bylinku anebo klíčky) a dochuťte bílým misem.