Jarní nádivka s medvědím česnekem

Vyměňte v nádivce kopřivy za medvědí česnek, je to velká dobrota! Za inspiraci děkujeme Veronice z My Simple Dish.

 

štítky: ,
počet porcí: 14
doba přípravy: 50 minut

Příprava

1

Toastový chléb nakrájejte na větší kostky a zalijte mlékem. Nechte chvilku nasát

2

Mezitím si rozdělte vejce na žloutky a bílky. Žloutky přidejte k chlebu

Uzené nakrájejte na malé kostičky, medvědí česnek nasekejte najemno. Obojí přidejte do misky k chlebu a žloutkům

Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Vše pořádně promíchejte, nejlépe se to dělá rukama

3

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který velmi opatrně vmíchejte (spíše jen překládejte) do připravené směsi

4

Troubu předehřejte na 175°C

5

Pekáček vyložte pečícím papírem a lehce ho ještě potřete olivovým olejem

Vlijte do něj těsto a dejte péct na cca 35 minut