Jahodový dezert ve sklenici

Jahodový dezert s tvarohem a kokosem je lahodná a výživná kombinace. Je skvělý jako dezert nebo snídaně.  Pro Freshbedýnky připravila Lenka Formánková z blogu 1000chuti.cz

kategorie: Dezerty
štítky: ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Rozmixujte lžíci lněného semínka, dejte do misky a zalijte horkou vodou jenom po okraj namletých semínek. Zamíchejte a nechte pět minut stát, směs zhoustne.

2

Na hrubo rozmixujte čtvrt hrnku neloupaných mandlí spolu s půl hrnkem ovesných vloček a přidejte ke lněné hmotě.

3

Půl hrnku datlí nakrájejte na malé kousky. Přidejte do misky a vše dobře promíchejte v těsto. Směs zatím uložte do lednice.

4

Do mixéru nasypte hrnek strouhaného kokosu a rozmixujte na jemnější kousky. Kokos zalijte půl hrnkem horké vody a nechte pět minut stát.

5

Mezitím si rozmačkejte necelých 500 g jahod. Dobře zralé jahody nemusíte doslazovat, je-li třeba, doslaďte je medem. Pár jahod si nechte stranou na ozdobu.

6

Kokos zalitý vodou rozmixujte s vaničkou tvarohu (250 g), přidejte poctivou lžíci medu.

7

Nyní servírujte do skleničky. Na dno dejte rozmačkané jahody, na jahody rozdrobte vrstvu těsta z vloček. Další vrstvou je tvaroh s kokosem, opět rozmačkané jahody, znovu tvaroh s kokosem. Na vrch můžete ještě rozdrobit trošku těsta z vloček a vše ozdobte nakrájenými jahodami, posypte troškou strouhaného kokosu.

8

Dejte chladit na hodinu do ledničky a podávejte.