Jáhlová kaše s pečenými jablky, ořechy a skořicí

Dopřejte si v sychravých dnech ke snídani teplou a příjemně sladkou kaši. Příprava je velmi jednoduchá. Kaše vás zahřeje, dodá potřebnou energii a taky vám zpříjemní ráno.

kategorie: Dezerty, Snídaně
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Jáhly opereme v teplé vodě. Pak je přidáme do studeného mléka a osladíme dvěma lžícemi medu nebo javorového sirupu (lze použít jakékoliv sladidlo podle vaší chuti). Za občasného míchání uvaříme kaši.

2

Z jablek vyjmeme jaderník a nakrájíme je na tenčí měsíčky, naskládáme je do zapékací misky. K jablkům přidáme ořechy, 2 lžíce medu, naskládáme na ně máslo a posypeme skořicí. Množství skořice záleží na vaší chuti.

3

Připravenou směs pečeme na 180°C přibližně 15 minut, než budou jablka měkká. Během pečení směs promícháme.

4

Kaši po uvaření naservírujeme do misek a navrch přidáme pečená jablka s ořechy.

Tip

Naše doporučení

Pro zjemnění je možné přidat do kaše oříšek másla. Pokud chcete víc doplnit bílkoviny, vyměňte kokosové mléko za kravské nebo sojové mléko. Jídlo bude víc nutričně vyvážené.