Hustá polévka z červené čočky s cizrnou

Polévka z červené čočky vás perfektně zasytí a bude vám chutnat v létě i v zimě. Další skvělý recept od Veroniky z MySimpleDish.

kategorie: Polévky
počet porcí: 3
doba přípravy: 20 minut

Příprava

1

V hrnci nechte na sucho rozvonět římský kmín a chilli. Poté přidejte lžíci másla a najemno nakrájenou cibuli, kterou restujte dozlatova

2

Na takovýto základ nasypte červenou čočku, pokrájená rajčata a zalijte vývarem. Vařte zhruba 10-15 minut, dokud není čočka měkká

3

Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Není potřeba mixovat do hladka

4

Do rozmixované polévky přidejte scezenou cizrnu promíchejte a nechte ještě minutku prohřát

5
  1. Na závěr ochutnejte, jestli není potřeba ještě dosolit a můžete podávat s lžící crème fraiche
Tip

Naše doporučení

Ozdobte čerstvými bylinkami - koriandrem nebo bazalkou