Hráškové pesto

Hráškové pesto má různá využití. Perfektně se hodí na těstoviny, které můžeme posypat balkánským sýrem. Když vynecháte ořechy můžete si připravit toust s hráškovým pestem a vajíčkem na hniličko, a nebo si dopřejte lahodný předkrm – crostini s prosciuttem. Pro všechny tři varianty se skvěle hodí bazalka microgreens, které jídlo ještě víc chuťově pozvednou a taky bude váš pokrm hezky vypadat.

štítky: , , ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 10 minut

Příprava

1

Kešu ořechy nasypeme do kuchyňského robota a rozsekáme je najemno.

2

Přidáme přibližně lžičku citronové šťávy, rozmrazený hrášek a znovu rozsekáme. Behem toho přidáváme olivový olej až kým nevznikne pasta.

3

Nakonec přisipeme parmazán a pesto dochutíme pepřem, případně solí a další citronovou šťávu.

Tip

Naše doporučení

Mátu lze nahradit bazalkou a kešu ořechy mandlemi nebo piniovými oříšky, nebojte se experimentovat.