Fresh recepty - Polévky
Hrášková polévka s mátou
Osvěžující polévka vhodná především pro horké letní dny.
Příprava
1
Nakrájejte cibulku na hrubší kolečka
2
Pomalu opékejte na oleji, až zesklovatí
3
Přidejte římský kmín a trochu čerstvě mletého pepře
4
Přidejte hrášek, 3 hrsti si odložte vedle
5
Zalijte vývarem, jemně osolte, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, až bude hrášek měkký (trvá to asi 6 minut)
6
Přidejte mátové lístky a sundejte z ohně
7
Rozmixujte na hladký krém a ideálně také propasírujte
8
Přidejte hrášek, který jste si odložili bokem, Pokud bude ještě zmrzlý, v teplé polévce se za chvíli rozmrazí
9
K podávání se hodí opečené krutony z bezlepkového semínkového chleba z Koláčkovy pekárny
Tip
Z pasírování vám zbude husté hráškové pyré. Přidejte k němu kousek změklého másla, osolte a opepřete. Toto hráškové máslo je vynikající!