Hrášková polévka s mátou

Osvěžující polévka vhodná především pro horké letní dny.

kategorie: Polévky
štítky: , ,
doba přípravy: 15 minut

Příprava

1

Nakrájejte cibulku na hrubší kolečka

2

Pomalu opékejte na oleji, až zesklovatí

3

Přidejte římský kmín a trochu čerstvě mletého pepře

4

Přidejte hrášek, 3 hrsti si odložte vedle

5

Zalijte vývarem, jemně osolte, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, až bude hrášek měkký (trvá to asi 6 minut)

6

Přidejte mátové lístky a sundejte z ohně

7

Rozmixujte na hladký krém a ideálně také propasírujte

8

Přidejte hrášek, který jste si odložili bokem, Pokud bude ještě zmrzlý, v teplé polévce se za chvíli rozmrazí

9

K podávání se hodí opečené krutony z bezlepkového semínkového chleba z Koláčkovy pekárny

Tip

Naše doporučení

Z pasírování vám zbude husté hráškové pyré. Přidejte k němu kousek změklého másla, osolte a opepřete. Toto hráškové máslo je vynikající!