Hrášek s mrkví a pažitkou

kategorie: Přílohy
štítky: , ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 15 minut

Příprava

1

Hrášek nechte 5 minut povolit, okapat.

2

Mezitím očistěte mrkev a nastrouhejte ji na tenké plátky škrabkou na brambory.

3

Na rozpálené pánvi nechte rozpustit lžíci ghí, přidejte hrášek a zprudka restujte. Pokud začíná pouštět vodu a dusit se, přidejte oheň.

4

Občas zatřeste pánví, aby se hrášek promíchal. Až bude poloměkký, přidejte mrkev, osolte a ještě asi 2 minuty restujte dohromady, pravidelně promíchejte.

5

Odstavte z ohně a vmíchejte nasekanou pažitku.

Tip

Naše doporučení

Jako přílohu servírujte k pečenému kuřeti nebo rybě. Anebo podávejte jako hlavní jídlo, které můžete doplnit sýrem feta nebo opečeným tempehem.