Hovězí kofty se salátem z grilované cukety

Ochutnejte řecké kofty! Připravila je pro vás Martina z Vařeniště.cz

Tato pochoutka se zpravidla připravuje z mletého masa jako karbanátek anebo masové koule. Přidává se cibule a koření. Druh masa a koření se mění vzhledem k zvyklostem krajiny či regionu. V Indii jsou velmi oblíbené i čistě zeleninové verze, například řepná nebo zelná kofta.

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 3
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Cibuli nakrájejte najemno. Česnek prolisujte. Hovězí maso smíchejte s cibulí, česnekem, mletým koriandrem, lístky tymiánu, solí a pepřem. Důkladně promíchejte a vytvarujte 5-6 karbanátků. Vyskládejte maso na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C (horkovzduch) 25 – 30 minut. Před koncem pečení přidejte na plech kešu oříšky a pár minut opékejte. Maso můžete upéct i v grilu a kešu oříšky opečte nasucho na pánvi.

2

Než se upeče maso, připravte si cuketový salát. V misce promíchejte olivový olej s citronovou šťávou, mátou, granátovým jablkem a špetkou soli.

3

Cuketu nakrájejte podélně na centimetrové plátky. Z obou stran lehce potřete olejem a zlehka osolte. Plátky cukety ogrilujte a ještě teplé promíchejte v zálivce.