Houbový krém

Nejlepší houbový krém jaký jste jedli, přísaháme.

kategorie: Polévky
štítky:
doba přípravy: 45 minut

Příprava

1

Houby očistěte a pár nejhezčích kousků dejte stranou. Zbylé nakrájejte na menší kousky.

2

V hrnci rozehřejte máslo a pomalu opékejte pórek a roztlačený česnek. Až začne pórek zavadat (asi 5 minut), přidejte houby a tymiánové lístky. Zvyšte plamen a opékejte ještě 3 minuty.

3

Zaprašte moukou, promíchejte, nechte ještě minutu opékat.

4

Zvyšte plamen, přilijte víno a nechte téměř vyvařit.

5

Přidejte vývar, osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte až budou houby úplně měkké (asi 15 – 20 minut).

6

Přidejte smetanu a rozmixujte na hladký krém. Dochuťte.

7

Houby, které jste si na začátku odložili nakrájejte na hrubší plátky nebo kostičky. Prosciutto nakrájejte dle libosti a spolu s houbami zprudka opečte na pánvi.  Touto směsí ozdobte polévku a podávejte.

Tip

Naše doporučení

Chcete se zahřát? Použijte k zahuštění pohankovou mouku. Na organismus má zahřívací efekt a navíc je bez lepku.