Halloweenské dýňové perníčky

Kořeněné dýňové perníčky spojené hruškovou marmeládou jsou skvělé na halloweenskou party. Pokud Halloween slavíte, doporučujeme koupit si vykrajovátka strašáky. 🙂

Za recept děkujeme Veronice z My Simple Dish.

kategorie: Dezerty

Příprava

1

Nejprve si připravte dýňové pyré. Oloupejte a nakrájejte dýni na kostičky, dejte do trouby na 200°C na cca 15 minut, dokud není dýně měkká

Dýni přendejte do vyšší mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré

2

V další misce smíchejte mouku s práškem do perníku, práškem do pečiva a skořicí. Pak přidejte změklé máslo, žloutky, med a dýňové pyré

Vypracujte hladké těsto. Pokud by bylo moc suché přidejte trochu mléka nebo pokud moc lepivé přidejte ještě trochu mouky

3

Těsto zabalte do folie a nechte minimálně hodinu v lednici

4

Předehřejte troubu na 180°C

Z těsta vyválejte tenký plát, ze kterého vykrajujte tvary dle libosti

5

Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení, cca 10 minut dozlatova

6

Vychladlé perníčky slepujte hruškovou bioládou