Grilovaná polenta s rajčaty, sýrem a bazalkou

Použijte grilovanou polentu jako základ pro jednohubky.

počet porcí: 10
doba přípravy: 15 minut

Příprava

1

Polenta by měla být cca 1 cm vysoká. Na plech tedy nalijte 1cm vrstvu vody a přelijte ji do kastrolku. Vodu nejdřív svařte s kořením (my použili čerstvě mletý černý pepř a trochu mletého koriandru). A nezapomeňte na sůl.

2

Začněte přisypávat polentu. Přitom svižně míchejte.

3

Až budete mít hustou hmotu připomínající odpalované těsto, sejměte kastrolek z ohně.

4

Polentu rozprostřete na pekáč na plát o výšce 1 cm a nechte vychladnout.

5

Vychladlou polentu rozřízněte na kostičky maximálně 3 x 3 cm velké a ugrilujte je z obou stran.

6

Po sejmutí z grilu je jemně pokapejte olivovým olejem a na špízy napichujte rajčátka, sýr, bazalku a nakonec polentu.

Tip

Naše doporučení

Uvařte polentu ve vývaru!