Gazpacho

Tradiční španělská polévka plná chuti sezónní zeleniny, která vám zaručeně zpříjemní teplé letní dny.

kategorie: Polévky
štítky: , ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 15 minut

Příprava

1

Umyjeme a očistíme rajčata a zelenou papriku. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a papriku na kostičky. Všechno dáme do nádoby, kde budeme směs mixovat.

2

Dále oloupeme okurku a česnek a přidáme je do nádoby ke zbytku zeleniny.

3

Nakonec přidáme olivový olej, ocet, sůl a vodu a vše rozmixujeme.

4

Polévku necháme alespoň hodinu v lednici odpočinout. Před podáváním ji můžeme ozdobit kousky použité zeleniny – plátkem okurky, nebo kostičkami papriky či pár lístky bazalky.

Tip

Naše doporučení

Podávejte s opečeným chlebem nebo bagetou pokapanými pár kapkami olivového oleje.