Fenykl à la tzatziki

Recept pro Freshbedýnky připravila Lenka Formánková z blogu 1000chuti.cz

počet porcí: 2
doba přípravy: 15 minut

Příprava

1

Z hlízy okrájejte části stonků a jemné lístečky. Přepulte ji a nakrájejte na tenké nudličky. Okurku nastrouhejte nahrubo.

2

Přidejte dva stroužky česneku nastrouhané najemno, tři lžíce citronové šťávy, půl lžičky soli, půl lžičky kurkumy, čerstvý mletý pepř, lžíci slunečnicových semínek a zhruba čtyři lžíce olivového oleje. Vše promíchejte.

3

Přidejte jeden malý jogurt a opět zamíchejte. Posypte nadrobno nasekanými jemnými fenyklovými lístky, ozdobte slunečnicovým semínkem a plátkem citronu. Dejte na 10 minut uležet do lednice.

Tip

Naše doporučení

Recept se hodí ke grilovaným rybám, speciálně pak k lososovi.