Farmářský masový koláč

Báječně jednoduchý recept od Veroniky z MySimpleDish.

Masovo-zeleninová směs s houbami překrytá bramborovou kaší se sýrem. Mňam!

kategorie: Hlavní jídla
štítky: , ,
počet porcí: 6
doba přípravy: 50 minut

Příprava

1

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer si očistíme a nakrájíme na drobno

2

V hlubším hrnci si rozpálíme slunečnicový olej a osmahneme na něm zeleninu, stačí tak 3-5 minut

3

K zelenině přidáme mleté maso a opekáme dokud není hnědé

4

Přidáme i očištěné a pokrájené houby (můžou být i mražené). Krátce opečeme

5

Zaprášíme hladkou moukou a pořádně promícháme

6

K směsi přidáme lžíci protlaku a dvě lžíce worchestrové omáčky, promícháme a zalijeme vývarem

7

Přikryjeme poklicí a na mírném ohni necháme probublávat cca 40 minut dokud se vývar nezredukuje a mrkev nebude měkká

8

Nezapomeneme osolit a opepřit podle chuti

9

Mezi tím si uvaříme brambory

10

Masovo- zeleninovou směs po uvaření přendáme do zapékací mísy a necháme chvíli vychladnout

11

Uvařené brambory rozmačkáme štouchadlem s mlékeme a máslem. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr

12

Bramborovou kaší pokryjeme celou masovo-zeleninovou směs a dáme do trouby zapéct

13

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 35 minut. dokud není povrch kaše lehce zlatavý

Tip

Naše doporučení

Tip od Veroniky: Dávku rozdělte do 6 menších zapékacích misek anebo použijte jednu velkou