Dýňové skořicové šneky

Podzimní pečivo, které rozvoní vaši kuchyň hřejivým kořením. Děkujeme My Simple Dish za novou inspiraci!

kategorie: Dezerty
štítky: , ,
počet porcí: 18
doba přípravy: 120 minut

Příprava

1

Nejdříve si připravte dýňové pyré: oloupanou dýni nakrájejte na kostičky a povařte ve troše vody doměkka. Rozmixujte na hladké pyré

2

Do menší misky si pŕipravte teplé mléko, promíchejte se lžící cukru a instantním droždím. Takto nechte cca 5 minut dokud se neutvoří pěna

3

Do větší mísy dejte vejce, rozpuštěné máslo, dýňové pyré a mléko s napěněným droždím. Vše spolu dobře promíchejte

4

Nakonec vmíchejte po jednom hrnku mouku a dobře zapracujte. Nejprve vařečkou a pak rukama. Bude to trvat tak 5 minut. Pokud máte stolní mixér usnadní vám práci

5

Vypracované těsto dejte do olejem vytřené mísy. Potřete těsto i seshora a přikryjte potravinářskou folií. Nechte kynout cca hodinu nebo dokud nezdvojnásobí objem

6

Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte a rozválejte na placku

7

Placku potřete povoleným máslem

 

 

8

V hmoždíři roztlučte nové koření a hřebíček, přidejte zázvor, skořici, muškátový oříšek a promíchejte s krystalovým cukrem. Poté celou placku posypte směsí koření a cukru

9

Zarolujte jako roládu a nakrájejte na kolečka, která ukládejte vedle sebe do máslem vytřeného pekáčku

10

Rolky v pekáčku přikryjte potravinářskou folií a nechte ještě cca 20 minut nakynout

11

Mezitím si předehřejte troubu na 175°C. Rolky pečte cca 30 minut

Tip

Naše doporučení

Klidně použijte jinou dýni