Dýňové rizoto s pečenými žampiony

Barevné dýňové rizoto s houbami je vegetariánská dobrota skvělá jako hlavní jídlo i malý předkrm.  Vyzkoušejte dýňový recept z vařečky My Simple Dish.

počet porcí: 4
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Jako první si připravte dýňové pyré. Povařte nakrájenou dýni, až bude měkká, rozmixujte ji s trochou vody na hladké pyré

Čím menší kostičky dýně, tím rychleji budou uvařené

2

V hlubším hrnci rozpalte olivový olej a na něm osmahněte na drobno nakrájenou cibuli do zlatova

3

K cibuli přisypte rýži a lehce osmahněte, aby zesklovatěla

4

K tomuto základu na rizoto přidejte dýňové pyré a ještě zřeďte zeleninovým vývarem tak, aby byla rýže potopená

5

Za občasného míchání vařte cca 30 minut, než rýže změkne

6

Během toho si připravte žampiony. Rozpalte troubu na 180°C. Žampiony očistěte (můžete i oloupat) nakrájejte na čtvrtky a dejte do zapékací misky. Osollte, opepřete, přidejte rozmarýn, tymián a rozmačkaný česnek. Vše spolu důkladně promíchejte. Navrh dejte ještě malý plátek másla a pečte cca 15 minut

7

Jakmile je rýže měkká, odstavte rizoto z plotny a přideje máslo a nastrouhaný parmezán. Vše důkladně promíchejte a v pŕípadě potřebřeby dochuťte solí

8

Podávejte s pečenými žampiony a dalším parmezánem

Tip

Naše doporučení

Přidejte deci bílého vína, kterým zalijete rýži až zesklovatí, a po vyvaření teprve přidejte pyré a vývar