Dýňové noky s tvarohem

Dýňové noky opečené na másle s čerstvou bylinkou a parmazánem. Jednoduché na přípravu, přitom tolik parády!

Za dýňovou inspiraci děkujeme Veronice z My Simple Dish 

 

kategorie: Hlavní jídla
štítky: , ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 35 minut

Příprava

1

Jako první si musíme připravit dýňové pyré

Dýni oloupeme (Hokaido není třeba loupat), vydlabeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vodě doměkka. Poté s trochou vody, ve které se vařila, rozmixujeme dýni na hladké pyré

2

Pak už jen smícháme měkký tvaroh, vejce, dýňové pyré, osolíme a opepříme a postupně budeme přidávat dětskou krupičku

 

3

Těsto musí být kompaktní a lehce lepivé. Necháme jej v lednici ještě 30 minut odpočinout

 

4

Mezitím si dáme do většího hrnce vařit vodu s trochou soli

 

5

Noky tvarujeme pomocí dvou lžiček. Můžeme si je před každým nokem namáčet do sudené vody, aby se těsto nelepilo. Takto připravené noky hážeme rovnou do vroucí vody

6

Noky vaříme tak dlouho dokud nevyplavou na hladinu. Pak je zcedíme

 

7

Před podáváním noky opečeme na pánvi s kouskem másla do zlatova. Do pánve přidejte i čerstvé bylinky

8

Noky servírujeme s hoblinkami parmezánu

Tip

Naše doporučení

Vynechte z těsta sůl a pepř, a připravte noky na sladko se skořicí a javorovým sirupem