Dýňové lívance s tvarohem a žitnými rohlíčky

Dýňové lívance jsou skvělé naslano i nasladko, chutnají dospělým i dětem. Jednoduchý recept se zaručeným úspěchem připravila Daniela z ivf_mama_from_prague.

Příprava

1

Dýni upečte a nechte zchladnout. Poté vydlabejte dužinu a smíchejte s veškerými surovinami na lívance. Rozmixujte a smažte na sádle. Podávejte s kvalitním tvarohem

2

Rozdrobte droždí, smíchejte společně s cukrem, solí a trochou mouky (můžete přidat i trošku mléka pokojové teploty). Nechte vzejít kvásek

3

Poté smíchejte všechny suroviny a vypracujte hladké těsto. Dejte na hodinu kynout. Až se těsto zdvojnásobí, motejte rohlíčky, dejte na plech vyložený papírem na pečení a nechte takto ještě 30 minut kynout

 

Mezitím rozehřejte troubu a 200 °C. Rohlíčky pečte do zlatova, asi 15 min

Tip

Naše doporučení

Lněná semínka předem namočte