Domácí boršč

Jedinečný recept na boršč od Veroniky z blogu MySimpleDish. Vaří jej dle své babičky, která v něm dokázala upotřebit jakoukoliv zeleninu. „Například máte-li doma kousek květáku? Skvělé, šup tam s ním!“

kategorie: Hlavní jídla, Polévky
počet porcí: 15
doba přípravy: 120 minut

Příprava

1

Nejdříve si dáme vařit maso a vepřové kosti spolu s kořením. A vaříme téměř do změknutí masa, cca hodinu

2

Pak přidáme do masového vývaru zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel, celer, řapíkatý celer, cibuli a česnek. A opět necháme vařit dokud není zelenina měkká

3

Pak vše vyndáme. Maso a zeleninu pokrájíme na kousky a dáme stranou

4

Do hotového vývaru přidáme oloupané a nakrájené brambory a pokrájené bílé zelí. Přidáme také dvě lžíce rajčatového protlaku. A opět necháme vařit

5

Mezi tím si oloupeme řepu a nastrouháme na hrubém struhadle

6

Pak na trošce tuku na pánvi řepu opečeme dokud není měkká

7

Měkkou řepu pak dáme do hrnce a vrátíme už i maso a pokrájenou zeleninu

8

Na závěr ještě přihodíme bílé fazole

9

Osolíme podle potřeby a okyselíme šťávou z citronu

10

Před podáváním ještě můžeme zjemnit zakysanou smetanou

Tip

Naše doporučení

Místo hovězího masa můžete použít i vepřové. Polévka chutná skvěle i bez masa.