Cuketové rolky s brynzou

počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Troubu rozehřejte na 180 °C.

2

Cukety nakrájejte na 3 mm plátky. Můžete to udělat hodně ostrým nožem nebo škrabkou na brambory se širším otvorem.

3

Plátky cuket poklaďte na plech s pečicím papírem, potřete z obou stran olivovým olejem, zlehka osolte a opepřete (to postačí z jedné strany).

4

Cukety pečte doměkka, trvá to asi 20 minut. Až se na nich začnou tvořit hnědá místa, je to ten správnýc moment k vytažení. Pokud je tam necháte příliš dlouho, začnou schnout a tvrdnout.

5

Mezitím v misce smíchejte bryndzu, změklé máslo, tymián a pepř. Pokud se vám směs zdá příliš tuhá, můžete ji trochu zředit zakysanou smetanou, mlékem, jogurtem…

6

Na vychladlé kousky cuket dejte vrstvu brynzové směsi, přidejte lístky rukoly a čekanky a stočte do rolky.

7

Pokud konce cuket nebudou držet, můžete je „přilepit“ kouskem brynzové směsi.

8

Podávejte samotné nebo s čerstvým pečivem.

Tip

Naše doporučení

Cuketu můžete připravit i na grilu.