Cuketové rolky s brynzou

Cuketové rolky s brynzou jsou naprosto luxusní pochoutka. Připravte je jako předkrm na gril party.

počet porcí: 5
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Troubu rozehřejte na 180 °C

2

Cukety nakrájejte na 3 mm plátky. Můžete to udělat hodně ostrým nožem nebo škrabkou na brambory se širším otvorem

3

Plátky cuket potřete z obou stran olivovým olejem, poklaďte na plech s pečicím papírem a zlehka osolte a opepřete

4

Cukety pečte doměkka, trvá to asi 20 minut. Až se na nich začnou tvořit hnědá místa, je to ten správný moment k vytažení. Pokud je tam necháte příliš dlouho, začnou schnout a tvrdnout

5

Během pečení cuket smíchejte brynzu, změklé máslo, tymián a pepř. Pokud se vám směs zdá příliš tuhá, můžete ji trochu zředit zakysanou smetanou, mlékem, jogurtem… Měli byste dosáhnout vláčné ale pevné struktury, aby náplň v rolkách dobře držela

6

Na vychladlé kousky cuket dejte vrstvu brynzové směsi, přidejte lístky rukoly a čekanky a stočte do rolky

7

Pokud konce cuket nebudou držet, můžete je „přilepit“ kouskem brynzové směsi

8

Podávejte samotné nebo s čerstvým pečivem