Čokoláda s karamelizovanými oříšky

kategorie: Dezerty
počet porcí: 1
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

▪ V malém rendlíku pomalu rozpusťte kokosový olej se 100ml javorového sirupu a lžičkou skořice

3

Často míchejte, můžete použit i vodní lázeň.

4

▪ Plech vyložte pečícím papírem, rozprostřete na něj ořechy, zalijte horkou směsí a promíchejte, aby se ořechy pořádně obalily

5

Pečte v troubě asi 10 minut, občas promíchejte, ke konci dávejte pozor na připálení

6

Nechte vychladnout.

7

▪ Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo se zbytkem (150ml) javorového sirupu, kakaem a solí

8

Vodní lázeň by neměla vřít

9

Míchejte, dokud směs nezhoustne do konzistence pudinku

10

Trvá to asi 10 minut a neradno tento krok podcenit

11

😉 Jinak by se mohlo stát, že bude čokoláda příliš hořká a neztuhne správně.

12

▪ Plech vyložte pečícím papírem a vylijte na něj čokoládovou směs

13

Navrch nasypte zkraramelizované ořechy, případně sušené ovoce a vtlačte do směsi

14

Vložte na 2 hodiny do mrazáku.

15

▪ Na plechu 25x36cm bude čokoláda asi 1cm tlustá

16

Pokud použijete menší plech/formu, zmenší se tím také povrch pro ořechy, můžete jich tak připravit méně.

17

▪ Po vyjmutí z mrazáku můžete skladovat jak v chladné spíži, tak v kuchyni v pokojové teplotě, nemusíte se bát, že se čokoláda rozteče

18

Už jen proto, že stejně jistě nebude trvat dlouho a budete muset připravit další

19

🙂

20

Experimentujte – vyzkoušejte různé ořechy a různé sušené ovoce

21

K dalšímu ochucení můžete zkoušet i různá koření, případně trošku aromatického alkoholu.