Bylinný sirup

Výroba domácího bylinného sirupu patří k začátku léta. Skvěle se hodí na přípravu letní limonády i k oslazení čaje během deštivých dní.

kategorie: Drinky a koktejly
počet porcí: 100
doba přípravy: 20 minut

Příprava

1

Nejdříve převařte 2,5 litru vody a nechte ji zchladnout

2

Květy bezu neperte ve vodě, jen je dejte do větší mísy nebo džbánku. Ostatní bylinky properte a přidejte do nádoby. Vše zalijte vychladlou vodou

3

Nechte louhovat v chladu 24 hodin a pak přeceďte přes plátýnko

4

Přidejte cukr, kyselinu citronovou, šťávu z citronů (pozor na pecky) a míchejte, než se cukr zcela rozpustí (lze i zahřát). Sirup můžete ochutnat čistou lžičkou, zda ještě nepotřebuje dochutit

5

Připravte si lahve do kterých budete plnit – dezinfikujte provařením ve vodě. Pak už můžete plnit

Tip

Naše doporučení

Uchovejte v temnu a chladnu. Jelikož sirup není konzervován, uchová si přirozenou chuť bylin, může se však kazit dříve.