Bylinný sirup

Výroba domácího bylinného sirupu tradičně patří k začátku léta. Skvěle se hodí jak na přípravu letní limonády, tak i k oslazení čaje během deštivých dní.

kategorie: Drinky a koktejly
počet porcí: 100
doba přípravy: 20 minut

Příprava

1

Nejdřív převaříme 2,5 litru vody, kterou necháme zchladnout.

2

Květy bezu nepereme, jenom je oklepeme. Dáme je do větší mísy nebo džbánku, přidáme k nim všechny ostatní bylinky a vše zalijeme vychládlou vodou.

3

Necháme louhovat v chladu 12 až 24 hodin a pak přecedíme přes plátýnko.

4

Připravíme si lahve do kterých budeme plnit. Ty nejdřív dezinfikujeme provařením ve vodě.

5

Dále přidáme cukr, kyselinu citronovou, šťávu z citronů (pozor na pecky) a mícháme, než se cukr zcela rozpustí. Sirup můžete ochutnat čistou lžičkou, jestli je dost kyselý. Pokud ne, můžete ještě přidat kyselinu citronovou.

6

Pak už můžeme plnit do připravených lahví.

Tip

Naše doporučení

Uchovejte v temnu a chladnu.