Bulgurový koláč à la pizza

Vypadá to jako pizza, chutná to jako pizza, ale pizza to není. Bulgurový koláč, jako by z oka vypadl oblíbené italské pochoutce. Vyzkoušíte ho?

Za skvělý tip děkujeme Veronice z MySimpleDish.

kategorie: Hlavní jídla
štítky:
počet porcí: 4
doba přípravy: 70 minut

Příprava

1

Nejprve si uvaříte bulgur, který propláchnete a pak zalijete zeleninovým vývarem a vaříte podle návodu na obalu.

2

Uvařený bulgur necháte vychladnout.

3

Do studeného bulguru vmícháte dvě vejce, aby vám vznikla lepivá hmota.

4

Připravíte si koláčovou formu, kterou vytřete máslem nebo vyložíte pečícím papírem, popřípadě můžete použít i obyčejný plech.

5

Bulgurové těsto natlačíte do formy a dobře upěchujete.

6

Rajčatový protlak smícháte s italským kořením a potřete jím koláč.

7

Pak už jen vrstvíte náplň, já použila rajčata nakrájená na kolečka, cibuli na proužky a žampiony na plátky. Nakonec přidáte sýr.

8

Dáte do vyhřáté trouby na 180°C a pečete přibližně 35 minut, dokud sýr není zlatavý.

9

Koláč můžete podávat teplý nebo i studený.