Broskvový špíz

Je vám líto vyhodit vyškrábnuté vanilkové lusky a vanilkového cukru již máte dostatek i na vánoční dary? Použijte je na sladký špíz!

kategorie: Dezerty
počet porcí: 2
doba přípravy: 10 minut

Příprava

1

Z alobalu si vytvořte malý „pekáček“ – o šťávu z broskví přece nechcete přijít

2

😉

3

Broskve rozřízněte napůl a vyndejte pecku

4

Napříč je propíchněte špejlí a vzniklou dírou protáhněte vanilku

5

Na 1 vanilku se vejdou asi 2 půlky broskve.

6

V rozpuštěném ghí nebo másle rozmíchejte rozdrcené koření a polejte jím broskve

7

Do broskví můžete taky zapíchnout hřebíček.

8

Položte v alobalovém pekáčku na gril a nechte zapéct

9

Nakonec zlehka pokapejte citronovou šťávou.

10

Podávejte se šlehačkou, creme fraiche anebo zmrzlinou

11

Můžete posypat opraženými mandlovými lupínky či jinými oříšky.