Bramborová kaše s fenyklem

Bramborová kaše s fenyklem nás okouzlila. Určitě dodržte poměr brambor s fenyklem 1:1.

kategorie: Přílohy
počet porcí: 6
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Fenykl nakrájejte na proužky a na oleji na středním ohni opékejte do zlata až zlatohněda, občas promíchejte

2

Trvá to asi 20 minut

3

Ke konci přidejte fenyklová semínka a prolisovaný anebo nadrobno nasekaný česnek a ještě 1-2 minuty opékejte, aby se vše rozvonělo.

4

Během opékání fenyklu uvařte brambory v osolené vodě doměkka

5

Rozpusťte máslo ve vlažném mléce a přidejte do slitých brambor, rozmačkejte anebo rozmixujte na bramborovou kaši.

6

Kousek opečeného fenyklu si dejte stranou a zbytek vmíchejte do kaše

7

Kaši dejte do servírovací mísy, ozdobte odloženým fenyklem, posypejte fenyklovou natí a čerstvě mletým pepřem.

8

Kaše se hodí jako příloha k rybám a drůbeži

9

Vegetariáni můžou kaši doplnit nakrájeným a krátce osmahnutým uzeným tofu anebo tempehem.

10

Tip

11

– Množsví mléka a másla necháváme na vaše vlastní chuťové buňky

12

🙂