Batátový chlebíček s fetou

Batátový chlebíček ideální na dlouhý nedělní brunch.

Gratulujeme k výhře paní  Michaele Mravcové!

⭐️ SOUTĚŽ O BEDÝNKU V HODNOTĚ 500 Kč ⭐️Pošlete nám recept s batáty v hlavní roli! 😍 Ten nejlepší vyhraje bedýnku v…

Zveřejnil(a) Fresh bedýnky dne Čtvrtek 23. ledna 2020

 

počet porcí: 1
doba přípravy: 100 minut

Příprava

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty promíchejte s olejem, pepřem a solí. Pečte do změknutí, asi 10 minut a dejte stranou

2

Droždí promíchejte se 125 ml vlažné vody a nechte na teplém místě 10 minut vzejít, až začne pěnit

3

Prošlehejte vajíčka, přidejte cibuli, olej, mléko, rozmarýn, cukr, sůl a rozmixujte. Směs pak promíchejte s moukou i vzešlým droždím a nechte na teplém místě kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem; trvá to asi hodinu

4

Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vymažte chlebíčkovou formu o rozměrech 10 × 20 cm

5

Do vykynutého těsta vmíchejte fetu a batáty.  Naplňte formu, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Vyzkoušejte špejlí, zda je chlebíček propečený. Nechte ho 10 minut chladnout ve formě, pak jej vyklopte na mřížku k dochladnutí