Banánový chléb s vanilkou

Banánový chléb je skvělým pomocníkem pro rychlé snídaně. Upečete celý „pecen“ a pak ráno už jen ukrajujete a doplníte tím, na co máte chuť – máslem se skořicí a medem, lísko-oříškovým krémem s čokoládou, domácí marmeládou, burákovým máslem a čerstvým ovocem… V lednici vám vydrží až tři týdny.

Za recept děkujeme Daniele z ivf_mama_from_prague.

počet porcí: 12
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Předehřejte troubu na 180 °C

2

Do velké mísy dejte rozmělněné banány, vmíchejte tekuté ingredience (mléko, olej a vanilku)

3

Přidejte suché ingredience (cukr, ovesné vločky, kypřící prášek, sůl a mouku) a rozmíchejte až do lepivé textury těsta

4

Pekáč vyložte pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozlijte

5

Pečte 45-50 minut. Hotový chléb poznáte díky zlatavé kůrce. Při jemném stisknutí by se měla vrátit do původního tvaru

6

Hotový chlebík vyndejte a nechte vychladnout. Dobře zabalený v lednici vydrží až tři týdny

Tip

Naše doporučení

Užijte si banánový chléb s domácím džemem nebo lísko-oříšovým krémem