Listy kopřivy jsou vstřícné a řapíkaté a jsou pokryty žahavými chlupy. Na líci jsou listy tmavě zelené. Chuť kopřivy je slabounce nahořklá, příjemná, hodně připomíná špenát. Pálivost ("kopřivový jed") se zničí spařením. Kopřiva je dostupná od začátku jara. Lístky obsahují mnoho vitamínu C, karotén, vitamíny K, E, B2, kyselinu pantotenovou. Dále řadu organických kyselin, fytoncidy, hodně minerálních látek (Fe, Mg, Ca, Si, Mn) lecithin, třísloviny aj. Proto pomáhají při jarních hypovitaminozách, proti jarní únavě, kopřiva snižuje hladinu cukru v krvi, má vliv na tvorbu červených krvinek, podporuje činnost ledvin a jater.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.
Máte-li něco na srdci, ozvěte se nám:
Tel.:
+420 739 544 488
E-mail:
info@freshbedynky.cz