Přihlášení | Registrace | English
Černé mušle slávky na váhu Seafood

Černé mušle slávky na váhu Seafood

249 
249  za kg
-
+
Výrobce:
Seafood
Země původu:
Španělsko
Způsob lovu: volný sběr Jak na slávky? Mušle jsou čerstvé, i tak je ale nejlépe zkonzumujte v den, kdy vám je přivezeme. Pokud je potřebujete odložit do druhého dne, dejte je do misky (bez vody!) a přikryjte vlhkou utěrkou. Mušle s poškozeným krunýřem rovnou vyhoďte. Před přípravou kartáčem pod tekoucí vodou odstaňte nečistoty. Pohybem nahoru-dolů vytrhněte tzv. vousky. Několikrát je v míse propláchněte čistou vodou. Otevřené mušle jemně zmáčkněte, případně jimi jemně poklepejte o prkýnko. Ty, co jsou v pořádku, se zavřou – zareaguje jejich sval. Ty, co jsou již mrtvé, zůstanou otevřené – vyhoďte je. Mušle, které zůstanou zavřené po uvaření vyhoďte také.  Slávka jedlá je robustní a přizpůsobivý mlž, který se vyskytuje ve všech mořích a oceánech severní polokoule. Přichycuje se na skálách, útesech, případně i menších kamenech atp. Osídluje poměrně mělká pásma, dokonce i místa, kde se během odlivu ocitnou na suchu.  V mělkých vodách dokážou vytvořit obrovské kolonie (tzv. lavice), v nichž přebývá několik tisíc jedinců.  Slávky se v Severní Americe často konzumují syrové, v Evropě dáváme přednost vařené variantě.  
ČERNÉ MUŠLE SLÁVKY.
Obsahuje měkkýše (14).
Seafood je tým odborníků ve svém oboru. Své dodavatele ryb a všechny produkty vybírají velice pečlivě. Čerstvé ryby do Prahy sami dováží 2x týdně.
Zpět na začátek