Přihlášení | Registrace | English
Černé mušle slávky na váhu

Černé mušle slávky na váhu

209 
209  za kg
-
+
Výrobce:
Seafood
Země původu:
.

Způsob lovu: volný sběr

Jak na slávky?

Mušle jsou čerstvé, i tak je ale nejlépe zkonzumujte v den, kdy vám je přivezeme. Pokud je potřebujete odložit do druhého dne, dejte je do misky (bez vody!) a přikryjte vlhkou utěrkou. Mušle s poškozeným krunýřem rovnou vyhoďte.

Před přípravou kartáčem pod tekoucí vodou odstaňte nečistoty. Pohybem nahoru-dolů vytrhněte tzv. vousky. Několikrát je v míse propláchněte čistou vodou. Otevřené mušle jemně zmáčkněte, případně jimi jemně poklepejte o prkýnko. Ty, co jsou v pořádku, se zavřou – zareaguje jejich sval. Ty, co jsou již mrtvé, zůstanou otevřené – vyhoďte je. Mušle, které zůstanou zavřené po uvaření vyhoďte také. 

Slávka jedlá je robustní a přizpůsobivý mlž, který se vyskytuje ve všech mořích a oceánech severní polokoule. Přichycuje se na skálách, útesech, případně i menších kamenech atp. Osídluje poměrně mělká pásma, dokonce i místa, kde se během odlivu ocitnou na suchu.  V mělkých vodách dokážou vytvořit obrovské kolonie (tzv. lavice), v nichž přebývá několik tisíc jedinců. 

Slávky se v Severní Americe často konzumují syrové, v Evropě dáváme přednost vařené variantě.

ČERNÉ MUŠLE SLÁVKY.
Seafood is a team of time-tested experts. They know personally each and every supplier of their products and every piece of meat is thoroughly picked. They are able to deliver fresh fish to Prague twice a week.
Zpět na začátek