Ghí je přepuštěný máselný tuk. Tento čistý máselný tuk pochází od českého výrobce, který ghí připravuje z kvalitního českého másla. Nejedná se jen o módní produkt, který je nyní propagován téměř ve všech pořadech o vaření, ale o produkt vyzkoušený tisíciletími. Je vyroben podle starodávné Ayurvédské receptury. Ghí neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů a výborný zdroj zdravých tuků. Navíc je také plné chutí a vůní a lze jej užívat vnitřně i zevně. Má také dlouhou trvanlivost a nevyžaduje žádné chlazení. Ghí lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborný ke smažení, jako základ všech klasických pokrmů – polévek, omáček, zelenina dušená na Ghí je bezkonkurenční ! Lze jím nahradit všechny margaríny a máslo při pečení moučníků. Ve studené kuchyni má také své místo, při alergii na mléčnou bílkovinu lze mazat na chleba a pečivo. Neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové.
Název | na 100 ml |
---|---|
Energie | 3674 kJ |
Energie | 878.2 kcal |
Tuky | 99.4 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 70 g |
Sacharidy | 0.4 g |
Bílkoviny | 0.1 g |
Sůl | 0.1 g |