Po odstranění hnědočervené slupky má tato čočka červené zbarvení. Při vaření se mění její barva z červené na žlutou a má tendenci se velmi rychle uvařit a rozpadnout. Proto je vhodná především do polévek, pomazánek a pikantních předkrmů. Pusťte červenou čočku i do vaší kuchyně.
Název | na 100 g | na porci 500 g |
---|---|---|
Energie | 1439 kJ | 7196 kJ |
Energie | 344 kcal | 1720 kcal |
Tuky | 1.3 g | 6.5 g |
Nasycené mastné kyseliny v tucích | 0.2 g | 1 g |
Sacharidy | 58 g | 290 g |
Cukry v sacharidech | 2.5 g | 12.5 g |
Vláknina | 3.8 g | 19 g |
Bílkoviny | 24 g | 120 g |
Sůl | 0.01 g | 0.05 g |